Práčka a sušička

Kto by nevyužíval v dnešnej dobe práčku? Práčka má veľmi vhodné využitie práve v mnohých domácnostiach. Už by sme si ani nechceli predstaviť časy, kedy naše babičky a prababičky prali prádlo v rukách v potoku. To by muselo byť strašné. Bez práčky sa nedá žiť. Aspoň podľa mňa. Aj vy používate práčku? Myslím si že tiež áno a je vašim veľmi dobrým pomocníkom. To sa asi ani nemusím pýtať. Odpoveď by bola jednoznačná. Práčka je elektrickým spotrebičom. Je to zariadenie, ktoré má za hlavnú úlohu vyčistiť nám naše oblečenie alebo aj spodné prádlo.

 

pranie

 

Ak do nej vložíte a vlejete prací prostriedok, vaše prádlo budete mať po dopraní krásne voňavé a čisté. Je radosť si obliekať voňavé prádlo. Čisté oblečenie je veľmi pohodlné. Radi nosíte vypraté oblečenie? Neviem si predstaviť deň, kedy by som si na seba obliekla špinavé alebo použité oblečenie. Oblečenie vypraté v práčke by sme mali nechať vysušiť. Mnohé ženy ho ešte rozvešajú na sušiak, ktorý buď umiestnia v bytoch alebo aj na balkónoch. Avšak ja využívam sušičku na prádlo. Je to vynikajúci pomocník. Môžem po praní a sušení hneď odkladať oblečenie a nemusím čakať týždeň, aby sa mi vysušilo na sušiaku.

 

práčka

 

Sušička taktiež vynikajúco odstraňuje prach, ktorý sa skrýva v oblečení. Kým som nemala sušičku prádla, ani som len netušila, koľko prachu sa zbiera práve v oblečení. Na vysušenie na sušiaku som čakala týždeň, no potom som oblečenie musela aj vyžehliť. Tento proces je veľmi zložitý a zdĺhavý. Kým všetko vyperiete, posušíte na sušiaku, vyžehlíte, prejde množstvo času. Zrazu máte znovu preplnený kôš na bielizeň. Opakujete túto činnosť každý týždeň. Mňa to prestalo baviť. Povedala som si, že si musím uľahčiť svoju prácu a uľahčila som si ju práve sušičkou na prádlo. Po vysušení prádlo už nie je nutné žehliť. Stačí, keď ho poukladáte do šatníkovej skrine.